Veelgestelde vragen..

Hier vindt u antwoord op veelgestelde vragen. Mocht er iets niet helemaal duidelijk zijn? Neem dan contact op.

Ja, van de overheid mogen wij werken tijdens corona. Uiteraard houden wij ons aan de maatregelen die de overheid ons heeft opgelegd. We houden 1,5 meter afstand van anderen, schudden geen handen, wassen vaak onze handen en blijven thuis bij klachten.

Nee, wij willen geen risico nemen. Als u klachten heeft, meldt dit dan bij ons. Samen zoeken we naar een passende oplossing.

Wij starten om 08:00 uur op locatie tenzij anders aangegeven.

Ja, de ruimtes die geschuurd worden moeten volledig leeg zijn. Wij werken met grote machines en willen de kans op het veroorzaken van beschadigingen zo klein mogelijk houden. Als er spullen kapot gaan binnen de ruimtes die geschuurd worden, zijn wij niet aansprakelijk. Denk hierbij ook aan: schilderijen, lampen en netwerk routers.

Nee, wij kunnen niet meehelpen met het verplaatsen van uw meubels. Wij zijn niet verzekerd om deze werkzaamheden uit te voeren. Mocht het niet lukken om alle meubels te verplaatsen, neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals: het aantal vierkante meters en de soort behandeling. Over het algemeen schuren we 35 tot 45 meter per dag inclusief de behandeling. Daarna moet de vloer nog drogen.

In het meest gunstige geval: eerst het schilderwerk en daarna schuren. Als er verf op de vloer komt, kunnen wij dit met het schuren nog wegwerken. Echter, in praktijk is dit ook niet altijd mogelijk. Zeker weten wat voor uw vloer het beste is? Neem dan contact op. moet de vloer nog drogen.

Dit is afhankelijk van de behandeling. Vloeren die behandeld zijn met olie adviseren wij minimaal 24 uur. Lakvloeren hebben twee dagen drogen.

Ja, elke vloer heeft onderhoud nodig. Iedere vloer moet op een ander manier onderhouden worden. U krijgt van ons een specifiek onderhoudsadvies toegestuurd die hoort bij uw parketvloer en behandeling. Het vuil moet enkele dagen buiten (op een veilige plaats) drogen en kan daarna afgevoerd worden.

Ja, u heeft garantie op uw vloer mits u zich aan de volgende punten houdt:

– U pleegt onderhoud;

– U klust/knutselt niet zelf aan uw vloer;

– U gebruikt de aanbevolen onderhoudsmiddelen.

Hier zit geen termijn aan vast. Als u zich houdt aan de eerder genoemde punten zullen wij altijd naar een juiste oplossing zoeken. U kunt ons altijd contacteren. Samen zoeken we naar een oplossing.

Ga nooit zelf aan uw vloer klussen/knutselen! Neem contact met ons op. Doet u dit wel? Dan vervalt de garantie.

Ga nooit zelf aan uw vloer klussen/knutselen! Neem contact met ons op. Doet u dit wel? Dan vervalt de garantie.

Wij schuren stofarm, dit houdt in dat er weinig stof vrijkomt. Op alle machines hebben wij een afzuiging zitten.

Ja, de vellingkant, ook wel de v-groef genoemd, wordt uitgeschuurd.

Ja, dit is mogelijk. Wij hebben erg veel verschillende (kleuren)oliën.

Nee, dit is niet mogelijk. In de poriën van het hout blijft altijd olie achter, waardoor de kans bestaat dat de lak hier niet (goed) op hecht. Daarom hebben wij ervoor gekozen om dit niet meer te doen

Een schuurvloer van gemiddeld 40 vierkante meter levert ongeveer twee vuilniszakken schuurafval op. Deze vuilniszakken laten we netjes achter in afgesloten vuilniszakken achter.

Nee, de plinten moeten alvorens verwijderd worden. Lukt dit niet? Neem dan contact op.

Ja, wij plaatsen ook nieuwe plinten en/of profielen. Vraag naar de mogelijkheden.

Nee, dit is een tijdrovende klus. Het is daarom goedkoper voor de klant om deze volledig te vervangen en opnieuw te plaatsen. De nieuwe afwerklijsten worden met dezelfde behandeling meegenomen als de vloer.

Nee, de plinten moeten alvorens verwijderd worden. Lukt dit niet? Neem dan contact op.

De eerste drie weken moet u opletten met water. De eerste zes weken mogen er geen kleden of tapijten op de vloer. Na zes weken is de vloer volledig uitgehard.

Een kleur olie kunt u kiezen aan de hand van kleurmonsters op de vloer. Zo ziet u precies hoe de olie reageert op uw vloer. Elke vloer reageert anders.

Ja, in veel gevallen is dat mogelijk. Wij hebben erg veel verschillende kleuren. Varieerend van licht naar donker. Zeker weten wat voor u mogelijk is? Neem contact op.